



See English below đ
ca 30st bullar
INGREDIENSER:Â
Deg:Â
5dl plantbaserad mjölk (Jag anvÀnde havremjölk)
100g mjölkfritt smör
1 pkt jÀst
1tsk salt
12-14dl vanligt eller glutenfritt mjöl
1-2tsk kardemumma
1dl socker
Fyllning:
200-300g rumstempererat mjölkfritt smör
socker
kanel
kardemumma
Dekoration:
solrosolja
blandning av vatten & sirap (1dl vatten & 2msk sirap)
blandning socker/kardemumma/kanel
GĂR SĂ
HĂR:
âąUgn 225 grader Celsius
âąSmĂ€lt smöret och hĂ€ll i mjölken och kardemumma
âąVĂ€rm upp vĂ€tskan till 37 grader Celsius och hĂ€ll i en bunke tillsammans med jĂ€sten
âąTillsĂ€tt de andra ingredienserna till degen och arbeta ihop degen tills den slĂ€pper frĂ„n kanterna (BĂ€ttre att degen Ă€r lite kletigare Ă€n för torr)
âąLĂ„t degen jĂ€sa under en duk i 30-40 min
âąKavla ut degen och bred pĂ„ smör/socket
âąRulla ihop degen och forma bullar
âąPensla solrosolja pĂ„ bullarna
âąGrĂ€dda i 10-15min
âąPensla bullarna direkt nĂ€r de kommer ut ur ugnen med sirapsblandningen och strö över blandningen med socker/kardemumma/kanel
INGREDIENTES:Â
Dough:Â
5dl planted based milk (I used oat milk )
100g dairy free butter
1pkt yeastÂ
12-14dl normal or gluten-free flourÂ
1tsp salt
1dl sugar
1-2tsp cardamon
Filling:
200-300g room temperature dairy free butter
sugar
cinnamon
cardamon
Decoration:
sunflower oil
mix of water/syrup (1dl water & 2tbsp syrup)
mix of sugar/cardamon/cinnamon
DO LIKE THIS:
âąOven 225 degrees Celsius
âąMelt the butter and add the milk and cardamon
âąHeat to 37 degrees Celsius and pour together with the yeast in a bowl
âąAdd the other ingredients for the dough and work around the dough until it releases from the edges
âąLet the dough ferment for 30-40min under a towel
âąRoll out the dough and spread out the butter/sugar/cinnamon/cardamon
âąRoll it together and create buns
âąBrush sunflower oil over the buns
âąBake for 10-15min
âąBrush the buns directly after the oven with the syrup mix and add the sugar/cardamon/cinnamon mix