Veganska Jordnötsdrömmar

— See recipe in English below —

Tid ca 1-2h
25-30st

INGREDIENSER:
100g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
4-4 1/2 dl mjöl
1tsk hjorthornssalt
1 1/2 dl rapsolja
2 msk jordnötssmör

Topping:
50g mjölkfritt mörkt choklad
50g mjölkfritt Vit choklad
Frystorkade hallon

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 150 grader Celsius
2. Arbeta ihop rumstempererat smör med socker/vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke
3. Tillsätt mjöl/olja/hjorthornssalt och arbeta till en fin deg
4. Låt degen vila i kyl i 20-30min
5. Rulla ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper
6. Grädda i ugn i ca 18-20 min
7. Smält chokladen och ringla över kakorna
8. Strö på de frystorkade hallonen

—–

INGREDIENTS:
100g dairy free butter
2 tsp vanilla sugar
2 dl sugar
4- 4 1/2 dl flour
1 tsp hartshorn salt
1 1/2 dl rapeseed oil
2 tbsp peanut butter

Topping:
50g dairy free dark chocolate
50g dairy free white chocolate
freeze dry raspberries

DO LIKE THIS:
1. Oven 150 degrees Celsius
2. Work together the room temperature butter with the sugar/vanilla sugar with a kitchen aid or in a bowl
3. Add the flour/oil/salt and work together
4. Let the dough rest in the refrigerator for 20-30min
5. Roll small balls on a plate with baking paper
6. Bake in oven for 18-20 min
7. Melt the chocolate and add it to the cookies
8. Add the freeze dried raspberries

2 Kommentarer

  1. Wow, detta måste jag testa, lät & ser riktigt gott ut! 😃 <3

  2. Ja så roligt att höra! De är verkligen supergoda 😃

Lämna ett svar till EllinorBakar Avbryt svar