Veganska Blåbärsrutor

Den fina tallriken hittar ni på Cervera och det är från märket Borste Copenhagen, klicka på länken ovan för att komma direkt till produkten.

INGREDIENSER:
Deg:
150g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kardemumma

Fyllning:
ca 200g plantbaserad cream cheese
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl plantbaserad vispbar grädde
saft från 1/2 citron
125-150g blåbär

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader Celsius
2. Arbeta ihop rumstempererat smör med socker/vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke
3. Tillsätt mjöl/bakpulver/kardemumma och arbeta till en fin deg
4. Låt degen vila i kyl i 20min
5. Medans degen står i kylen förbered fyllningen
6. Blanda ihop alla ingredienserna förutom blåbären
7. Ta fram degen och dela den på hälften
8. Arbeta ut ena halvan av degen i en form med bakplåtspapper
9. Häll över fyllningen
10. Fördela ut blåbären
11. Smula ut resten av degen över fyllningen
12. Grädda i ugn i ca 35-40min (beroende på ugn samt storlek på er form kan det tar kortare eller längre tid)

Dela

3 Kommentarer

  1. 30 november, -0001 / 00:00

    Ojojoj. Måste prova! 😋

  2. 30 november, -0001 / 00:00

    Tack snälla! De är verkligen galet goda! 😃

  3. 30 november, -0001 / 00:00

    Ja så roligt!! De är så goda!! 😃

Lämna ett svar till AjjyAvbryt svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa