
See English below 😀
ca 30st bullar
INGREDIENSER:
Deg:
5dl plantbaserad mjölk (Jag använde havremjölk)
100g mjölkfritt smör
1 pkt jäst
1tsk salt
12-14dl vanligt eller glutenfritt mjöl
1-2tsk kardemumma
1dl socker
Fyllning:
200-300g rumstempererat mjölkfritt smör
socker
kanel
kardemumma
Dekoration:
solrosolja
blandning av vatten & sirap (1dl vatten & 2msk sirap)
blandning socker/kardemumma/kanel
GÖR SÅ HÄR:
•Ugn 225 grader Celsius
•Smält smöret och häll i mjölken och kardemumma
•Värm upp vätskan till 37 grader Celsius och häll i en bunke tillsammans med jästen
•Tillsätt de andra ingredienserna till degen och arbeta ihop degen tills den släpper från kanterna (Bättre att degen är lite kletigare än för torr)
•Låt degen jäsa under en duk i 30-40 min
•Kavla ut degen och bred på smör/socket
•Rulla ihop degen och forma bullar
•Pensla solrosolja på bullarna
•Grädda i 10-15min
•Pensla bullarna direkt när de kommer ut ur ugnen med sirapsblandningen och strö över blandningen med socker/kardemumma/kanel
INGREDIENTES:
Dough:
5dl planted based milk (I used oat milk )
100g dairy free butter
1pkt yeast
12-14dl normal or gluten-free flour
1tsp salt
1dl sugar
1-2tsp cardamon
Filling:
200-300g room temperature dairy free butter
sugar
cinnamon
cardamon
Decoration:
sunflower oil
mix of water/syrup (1dl water & 2tbsp syrup)
mix of sugar/cardamon/cinnamon
DO LIKE THIS:
•Oven 225 degrees Celsius
•Melt the butter and add the milk and cardamon
•Heat to 37 degrees Celsius and pour together with the yeast in a bowl
•Add the other ingredients for the dough and work around the dough until it releases from the edges
•Let the dough ferment for 30-40min under a towel
•Roll out the dough and spread out the butter/sugar/cinnamon/cardamon
•Roll it together and create buns
•Brush sunflower oil over the buns
•Bake for 10-15min
•Brush the buns directly after the oven with the syrup mix and add the sugar/cardamon/cinnamon mix