Veganska småkakor med tahini & pistaschnötter

— See recipe in English below —

Idag tänkte jag dela med mig utav ett av mina recept på småkakor med en rolig twist. Dessa småkakor är verkligen beroendeframkallande! Hoppas att ni kommer tycka lika mycket om kakorna som jag gör! Ni får gärna kommentera om ni bakar några av mina recept, vill höra vad ni tycker

Kolla in receptet nedan!

INGREDIENSER:
250g mjölkfritt smör
4- 4 1/2dl mjöl
2tsk vaniljsocker
1dl socker
4-5tsk tahini
Hackade pistaschnötter till dekorering

GÖR SÅ HÄR:
• Sätt ugnen på 175 grader Celsius
•Arbeta ihop rumstempererat smör med socker i en köksassistent eller i en bunke
•Tillsätt mjöl/vaniljsocker/tahini
•Låt degen vila i kyl i 20min
•Rulla ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper
•Tryck ut kakorna med en gaffel
•Strö på de hackade pistaschnötterna över kakorna
•Grädda i ugn i ca 16-18min (Ska ej bli bruna)

INGREDIENTS:
250g dairy free butter
4- 4 1/2dl flour
2tsp vanilla sugar
1dl sugar
4-5tsp tahini paste
Chopped pistachio nuts for decoration

DO LIKE THIS:
• Oven 175 degrees Celsius
•Work together the room temperature butter with the sugar with a kitchen aid or in a bowl
•Add the flour/vanilla sugar/tahini
•Let the dough rest in the refrigerator for 20min
•Roll small balls on a plate with baking paper
•Use a fork to press the cookies (see picture above)
•Add the pistachio nuts on top of the cookies
•Bake in oven for 16-18min (the cookies should not get a brown color)

Om ni vill se fler bilder så kolla gärna in mitt Instagram konto: https://www.instagram.com/ellinor.bakar/

Dela

Lämna ett svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa