Vegansk mini pavlova

–See recipe in English below–

Dessa mini pavlover är superenkla att slänga ihop och är perfekta som dessert. Vispa plantbaserad grädde och/eller kula upp din favorit glass och servera med fräscha bär. Det kommer bli en succé jag lovar😉

8-10st

INGREDIENSER:
1 dl kikärtsspad (aquafaba)
2 dl socker
2 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk citronsaft

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 100°C grader

2. Vispa upp kikärtspadet tills det börjar bli fluffigt
3. Blanda ner de andra ingredienserna och fortsätt vispa tills marängen bildar “toppar”
4. Klicka ut marängerna på ett bakplåtspapper
5. Grädda i ugn i ca 1h 30 min
6. Stäng av ugn och låt plåten stå kvar på eftervärme i 1h
7. Vispa plantbaserad grädde/glass & ha på smarriga bär till topping

INGREDIENTS:
1 dl aquafaba
2 dl sugar
2 tbsp potato flour
2 tsp vanilla sugar
1 1/2 tsp lemon juice

DO LIKE THIS:
1. Oven 100°C degrees
2. Whip the aquafaba so it gets fluffy
3. Add the rest of the ingredients and continue to whip until the meringue forms “peaks”
4. Distribute the meringue on a baking paper
5. Bake in oven for 1h 30 min
6. Turn off the oven and let baking sheet stay in the oven for 1h
7. Whip plant based cream & ice cream and add some delicious berries on top

Dela

4 Kommentarer

  1. A
    30 november, -0001 / 00:00

    Har du varmluft eller över/under-värme?:D måste pröva dessa:D

  2. 30 november, -0001 / 00:00

    Jag använder över/under- värme 😃 så roligt du får berätta vad du tycker! 💫

  3. 30 november, -0001 / 00:00

    Åh vad gott! 😃

  4. 30 november, -0001 / 00:00

    Jaa det är supergott 😍

Lämna ett svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa