
— See recipe in English below —
INGREDIENSER:
100g mjölkfritt smör
200g mjölkfritt mörkt choklad
1 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
ca 100-125g hallon
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 180 grader Celsius
2. Smält smöret & chokladen i en kastrull
3. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret i en bunke
4. Blanda ihop alla ingredienserna till kakan tillsammans med det smälta smöret & chokladen och kikärtsspadet
5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper
6. Tryck ner hallonen i formen
7. Baka i ugn i ca 30-35min
8. Låt kakan svalna i 40-60min
——-
INGREDIENTS:
100g dairy free butter
200g dairy free dark chocolate
1 dl aquafaba
2 1/2 dl sugar
2 dl flour (normal or gluten free)
3 tsp baking soda
2 tsp vanilla sugar
1/2 dl cacao
ca 100-125g raspberries
DO LIKE THIS:
1. Oven 180 degrees Celsius
2. Melt the butter & chocolate in a pot
3. Whip the aquafaba fluffy and add the sugar
4. Mix all ingredients for the cake together with the melted butter/chocolate and aquafaba
5. Pour the mixture into a tin with baking paper
6. Add the raspberries
7. Bake in oven in 30-35min
8. Let the cake rest for 40-60min
Oh my vad gott 😃
Jaaa så himla gott 😃 Du måste testa!!
Ohjaa det måste jag, såg inte alls fel ut! 😃
Men OJ vilken god!
Tack så mycket!! 😃😃
Hej, ser väldigt gott ut, jag undrar om jag kan ersätta aquafaban med ett ägg eller två då jag inte vill ha den vegansk, tacksam för svar!<3