INGREDIENSER:
Deg:
5dl plantbaserad mjölk
100g mjölkfritt smör
1 pkt jäst
10-12dl vanligt eller glutenfritt mjöl
1dl socker
1,5g saffran
Fyllning:
200-300g rumstempererat mjölkfritt smör
socker
200g riven mandelmassa
vaniljsocker
Pärlsocker
raps-eller solrosolja
GÖR SÅ HÄR:
1.Ugn 225 grader Celsius
2.Smält smöret och häll i mjölken samt saffran
3.Värm upp vätskan till 37 grader Celsius och häll i en bunke tillsammans med jästen
4.Tillsätt de andra ingredienserna till degen och arbeta ihop degen tills den släpper från kanterna (Bättre att degen är lite kletigare än för torr)
5.Låt degen jäsa under en duk i 30-40 min
6.Kavla ut degen och bred på smör/socket/vaniljsocker/riven mandelmassa
7.Rulla ihop degen och forma bullar
8.Pensla bullarna med oljan och strö över pärlsocker
9.Grädda i ugn i ca 10-12min
——–
INGREDIENTS:
Dough:
5dl planted based milk
100g dairy free butter
1pkt yeast
10-12dl normal or gluten-free flour
1dl sugar
1,5g saffron
Filling:
200-300g room temperature dairy free butter
sugar
200g almond icing
vanilla sugar
pearl sugar
sunflower oil
DO LIKE THIS:
1.Oven 225 degrees Celsius
2.Melt the butter and add the milk and saffron
3.Heat to 37 degrees Celsius and pour together with the yeast in a bowl
4.Add the other ingredients for the dough and work around the dough until it releases from the edges
5.Let the dough ferment for 30-40min under a towel
6.Roll out the dough and spread out the butter/sugar/vanilla sugar/almond icing
7.Roll it together and create buns
8.Brush the buns with the oil and add the pearl sugar on top
9.Bake in oven for 10-12min