Veganska Havreflarn

INGREDIENSER:
100g mjölkfritt smör
2 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 dl sirap
1/2 dl växtbaserad grädde
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl socker
vegansk “nutella”/ hasselnötskräm/chokladkräm (länk till produkten jag använde hittar ni under bilden)

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 185 grader celcius
2. Smält smöret
3. Blanda ihop alla ingredienserna med det smälta smöret förutom “nutellan”
4. Klicka ut små klickar av smeten på en plåt (jag använde formar, se bild för att få tjockare flarn som inte flyter ut för mycket)
5. Grädda i ugn i ca 10-12 min (om ni har form och kör på tjockare flarn) om ni kör utan blir flarnen klara snabbare ca (5-8) min
6. Ta ur formen och låt svalna
7. Bre på krämen på undersidan av ett flarn och tryck ihop med ett annat flarn

Kommentera