Veganska Ugnsbakade Donuts med Kaffe/Karamell topping

ca 20 st

INGREDIENSER:
Donut:
1 dl kikärtsspad
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 tsk bakpulver
1 dl växtbaserad mjölk
100g mjölkfritt smör

Topping:
75g mjölkfritt smör
1 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe
3 dl florsocker

frystorkade hallon

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn ca 175 grader
2. Smält smöret till donuten
3. Vispa ihop socker och kikärtsspad poröst
4. Tillsätt det smälta smöret/mjöl/mjölk/salt/vaniljsocker/bakpulver i smeten och vispa tills den är klumpfri
5. Häll smeten i en donutform
6. Grädda i ugn i ca 10-13min
7. Låt de svalna
8. Förbered toppingen
9. Smält smöret och blanda ihop alla andra ingredienserna
10. Låt stå i kyl tills toppingen har blivit lite tjockare
11. Bre/häll på toppingen på kakorna och strö sedan på frystorkade hallon
12. Servera gärna direkt/samma dag

Kommentera