Veganska Chokladdoppade Havreflarn

! Samarbete med Green Star VEGAN !

INGREDIENSER:
100g mjölkfritt smör

2 dl havregryn

1 1/2 dl mjöl

1/2 dl sirap

1/2 dl växtbaserad grädde

1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljsocker

1 1/2 dl socker

200g Green Star VEGAN Mörk Choklad

frystorkade hallon

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 185 grader celcius

2. Smält smöret

3. Blanda ihop alla ingredienserna med det smälta smöret

4. Klicka ut små klickar av smeten på en plåt (jag använde små runda formar för att få tjockare flarn som inte flyter ut lika mycket)

5. Grädda i ugn i ca 10-12 min (om ni har form och kör på tjockare flarn) om ni kör utan blir flarnen klara snabbare ca (5-8) min

6. Ta ur formen och låt svalna

7. Smält chokladen över ett vattenbad

8.Doppa flarnen i chokladen

9.Strö på de frystorkade hallonen

10.Förvara i kyl fram tills servering

2 kommentarer

Kommentera