Vegansk Morotskaka med Vit Chokladfrosting

INGREDIENSER:
Kaka:
2 dl kikärtsspad
2 dl socker
100g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
2 tsk bakpulver
3 dl mjöl
4 dl rivna morötter

Frosting:
150g växtbaserad cream cheese
50g vegansk vit choklad
50g rumstempererat mjölkfritt smör
4 dl florsocker
saft från ca 1/2 lime

GÖR SÅ HÄR:

1. Ugn 175 grader celcius
2. Vispa kikärtsspadet och socker tillsammans
3. Smält smöret till kakan
4. Tillsätt de andra ingredienserna till kakan
5. Häll i en form med bakplåtspapper (min form var ca 24×24 tänk på att beroende på form så kan ugnstiden variera, håll koll på kakan)
6. Baka i ugn i ca 30min
7. Smält den vita chokladen 
8. Vispa ihop den smälta chokladen med cream cheese/smör/florsocker och limesaften tills frostingen är klumpfri, förvara sedan i kylen
9.Vänta att bre på frostingen tills kakan har svalnat

Kommentera