
INGREDIENSER:
2 1/2dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kikärtsspad
2 dl socker
2 msk mjölkfritt smör
1/2 dl växtbaserad mjölk
1 nypa salt
valfri sylt till fyllning
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200 grader Celsius
2. Smält smöret
3. Vispa kikärtsspad och socker poröst
4. Tillsätt smöret och de andra ingredienserna till smeten och vispa till en slät smet
5. Fördela ut smeten på en plåt med bakplåtspapper
6. Grädda i ugn i 10-15min
7. Lägg fram ett bakplåtspapper och strö ut socker på det och lägg sedan kakan på pappret och dra försiktig av bakplåtspappret från undersidan
8. Fördela ut sylt på undersidan av kakan och rulla ihop kakan
9. Skär upp kakan i bitar till servering