Veganska Saftiga Kanelbullar

INGREDIENSER:
1/2 pkt jäst
2 dl socker
2 1/2 dl kallt vatten
2 1/2 dl kall växtbaserad mjölk
13-14 dl mjöl
2 tsk kardemumma kärnor
150g rumstempererat mjölkfritt smör

Fyllning:
kanel
socker
rumstempererat mjölkfritt smör

Topping:
sockerlag (1 dl vatten + 1 dl socker)
rapsolja
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Mortla kardemumman
2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke eller assistent och arbeta degen tills den går ihop
3. Låt degen jäsa i ca 1 timme
4. Vik kanten av och låt degen jäsa i ca 1 1/2 timme till
5. Sätt ugnen på 225 grader Celsius
6. Dela degen i två delar
7. Kavla ut degen och bre på smör/socker och kanel
8. Vik degen på mitten och kavla ut lite till
9. Skär ca 1 cm breda remsor
10. Snurra ihop 1 eller två remsor
11. Pensla bullarna med rapsolja och strö på pärlsocker
12. Grädda i ugn i ca 10-15min
13. Medans bullarna gräddas så koka upp sockerlaget
14. Pensla bullarna med sockerlaget direkt när du tar ut bullarna från ugnen

Kommentera