
INGREDIENSER:
Kladdkaka:
200g mörkt veganskt choklad
200g mjölkfritt smör
1dl växtbaserad grädde
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 ½ dl mjöl
2 dl socker
Pekan topping:
200g pekannötter
2 dl socker
2 msk kakao
6 msk sirap
3 msk vatten
GÖR SÅ HÄR:
Kladdkaka:
1. Ugn 225 grader
2. Smält chokladen och smöret tillsammans
3. Vispa grädden och sockret fluffigt
4. Tillsätt de andra ingredienserna och den smälta smör/chokladblandningen ner i grädden
5. Häll smeten i en form
6. Baka i ugn i ca 10-15min
Topping:
7. Koka ihop alla ingredienserna till toppingen förutom nötterna
8. Blanda ner nötterna i smeten
9. Häll toppingen över kakan
10. Ställ i kylen ca 1-2h