Veganska Vegobullar med potatismos och brunsås

INGREDIENSER:
Vegobullar:
formbar färs
vitlök
lök
persilja
dijonsenap
salt
peppar
kantarellfond
mushroom soy

Sås:
växtbaserad grädde
kantarellfond
mushroom soy
lingonsylt eller vinbärsgele
salt
peppar

Potatismos:
potatis
växtbaserad mjölk
rapsolja
salt
peppar

GÖR SÅ HÄR:
Vegobullar:
1. Hacka lök och vitlök fint och blanda ner i den tinade färsen
2. Tillsätt hackad persilja, dijonsenap, kantarellfond, mushroom soy, salt och peppar
3. Forma färsen till bollar
4. Stek vegobollarna i olja eller växtbaserat smör tills de får en fin gyllene yta
Sås:
5. Koka upp grädden på medelhög värme och tillsätt kantarellfond, mushroom soy, lingonsylt eller vinbärsgele under omrörning och smaka av mer salt/peppar
Potatismos:
6. Koka potatisen
7. Mosa eller vispa potatisen
8. Tillsätt mjölk och olja tills mosen har konsistensen du vill ha och smaka till sist av med salt och peppar

Dela

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: