
INGREDIENSER:
Vegobullar:
formbar färs
vitlök
lök
persilja
dijonsenap
salt
peppar
kantarellfond
mushroom soy
Sås:
växtbaserad grädde
kantarellfond
mushroom soy
lingonsylt eller vinbärsgele
salt
peppar
Potatismos:
potatis
växtbaserad mjölk
rapsolja
salt
peppar
GÖR SÅ HÄR:
Vegobullar:
1. Hacka lök och vitlök fint och blanda ner i den tinade färsen
2. Tillsätt hackad persilja, dijonsenap, kantarellfond, mushroom soy, salt och peppar
3. Forma färsen till bollar
4. Stek vegobollarna i olja eller växtbaserat smör tills de får en fin gyllene yta
Sås:
5. Koka upp grädden på medelhög värme och tillsätt kantarellfond, mushroom soy, lingonsylt eller vinbärsgele under omrörning och smaka av mer salt/peppar
Potatismos:
6. Koka potatisen
7. Mosa eller vispa potatisen
8. Tillsätt mjölk och olja tills mosen har konsistensen du vill ha och smaka till sist av med salt och peppar