Veganska Vaniljcupcakes med Karameliserade Popcorn

See English below!! 😀

INGREDIENSER:

Cupcake:

2 1/2dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)

100g mjölkfritt smör

1dl aquafaba (kikärtsspad)

2dl socker

2tsk bakpulver

2tsk vaniljsocker

1dl plantbaserad mjölk

Popcorn:

2msk mjölkfritt smör

8msk socker

2dl popcorn

1/2-1tsk salt (om du inte redan har valt salt popcorn)

GÖR SÅ HÄR:

Cupcake:

•Ugn 200 grader Celsius

•Smält smöret i en kastrull

•Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret

•Blanda ihop alla ingredienserna till cupcakes tillsammans med det smälta smöret och kikärtsspadet

•Baka i ugn i ca 15-20min

Popcorn:

•Poppa popcorn

•Smält sockret på låg värme (tills det blir en seg karamel konsistens)

•Tillsätt smöret och rör runt

•Tillsätt salt

•Häll över karamellen över de poppade popcornen

INGREDIENTS:

Cupcake:

2 1/2dl flour (normal or gluten free)

100g dairy free butter

1dl aquafaba

2dl sugar

2tsp baking soda

2tsp vanilla sugar

1dl plant based milk

Popcorn:

2tbsp dairy free butter

8tbsp sugar

2dl popcorn

1/2-1tsp salt (if you haven’t chosen salty popcorn already)

DO LIKE THIS:

Cupcake:

•Oven 200 degrees Celsius

•Melt the butter in a pot

•Whipp the aquafaba fluffy and add the sugar

•Mix all ingredients for the cupcake together with the melted butter and aquafaba

•Bake in oven in 15-20min

Popcorn:

•Pop the popcorn

•Melt the sugar in a pot on low heat (until caramel consistency)

•Add the butter and stir

•Add the salt

•Pour the caramel over the popcorn

Dela

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: