Sega chokladsnittar

— See recipe in English below —

30-35st

INGREDIENSER:
200g (rumstempererat) mjölkfritt smör
2dl strösocker
3tsk vaniljsocker
4dl mjöl
4msk kakao
3tsk bakpulver
4msk sirap
hackade pistaschnötter till dekorering

GÖR SÅ HÄR:
• Sätt ugnen på 175 grader Celsius
•Arbeta ihop rumstempererat smör med strösocker + vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke till en fluffig konsistens
•Tillsätt mjöl/bakpulver/sirap/kakao och arbeta ihop till en deg
•Låt degen vila i kyl i 10-15min
•Rulla ut degen till långa längder och lägg det på en plåt med bakplåtspapper (2 stycken per plåt)
•Tryck ut kakorna med en gaffel
•Strö på de hackade pistaschnötterna över kakorna
•Grädda i ugn i ca 16-18min
•Dela/skär kakorna direkt när de kommer ut ur ugnen när de fortfarande är mjuka
•Låt svalna & förvara i rumstemperatur

INGREDIENTS:
200g (room temperature) dairy free butter
2dl sugar
3tsp vanilla sugar
4dl flour
4tbsp cacao
3tsp baking powder
4tbsp syrup
Chopped pistachio nuts for decoration

DO LIKE THIS:
•Oven 175 degrees Celsius
•Work together the room temperature butter with the sugar/vanilla sugar with a kitchen aid or in a bowl to a fluffy consistency
•Add the flour/cacao/baking powder/syrup to the dough
•Let the dough rest in the refrigerator for 10-15min
•Roll ut the dough to long lengths and place them on a plate with baking paper (2 per plate)
•Use a fork to press the cookies
•Add the pistachio nuts on top of the cookies
•Bake in oven for 16-18min
•Cut the cookies directly when you take them out of the oven
•Store the cookies in room temperature

Om ni vill se fler bilder så kolla gärna in mitt Instagram konto: https://www.instagram.com/ellinor.bakar/

Kommentera