Veganska Toscabullar

— See recipe in English below —

Detta är ett perfekt recept för dig som både älskar bullar och toscakaka! Ni kan såklart använda vilken fyllning ni vill i bullarna, men idag tänkte jag fylla dom med krämig mandelmassa, vaniljsocker och mandelspån!!

30st
Tid 1 1/2-2h

INGREDIENSER:
Deg:
5dl plantbaserad mjölk
100g mjölkfritt smör
1 pkt jäst
1tsk salt
10-12dl vanligt eller glutenfritt mjöl
1dl socker

Fyllning:
200-300g rumstempererat mjölkfritt smör
socker
200g riven mandelmassa
vaniljsocker

Tosca topping:
100g mjölkfritt smör
1dl socker
2msk plantbaserad grädde
1msk mjöl
150-200g mandelspån


GÖR SÅ HÄR:

•Ugn 225 grader Celsius
•Smält smöret och häll i mjölken
•Värm upp vätskan till 37 grader Celsius och häll i en bunke tillsammans med jästen
•Tillsätt de andra ingredienserna till degen och arbeta ihop degen tills den släpper från kanterna (Bättre att degen är lite kletigare än för torr)
•Låt degen jäsa under en duk i 30-40 min
•Medan degen jäser så börja med tosca toppingen, smält smör/socker/grädde/mjöl på låg värme
•Tillsätt mandelspånen ner i vätskan
•Kavla ut degen och bred på smör/socket/vaniljsocker/riven mandelmassa
•Rulla ihop degen och forma bullar
•Fördela ut tosca toppingen på bullarna
•Grädda i ugn i ca 13-15min

INGREDIENTES:
Dough:
5dl planted based milk
100g dairy free butter
1pkt yeast
10-12dl normal or gluten-free flour
1tsp salt
1dl sugar

Filling:
200-300g room temperature dairy free butter
sugar
200g almond icing
vanilla sugar

Tosca topping:
100g dairy free butter
1dl sugar
2tbsp soya cream
1tbsp gluten free or normal flour
150g-200g shredded almond

DO LIKE THIS:
•Oven 225 degrees Celsius
•Melt the butter and add the milk
•Heat to 37 degrees Celsius and pour together with the yeast in a bowl
•Add the other ingredients for the dough and work around the dough until it releases from the edges
•Let the dough ferment for 30-40min under a towel
•Make the tosca topping while the dough ferments, heat butter/sugar/cream/flour on low heat
•Add the shredded almonds
•Roll out the dough and spread out the butter/sugar/vanilla sugar/almond icing
•Roll it together and create buns
•Add the tosca topping
•Bake in oven for 13-15min

Kommentera