
— See recipe in English below —
Här kommer klassiska drömmar som bara smälter i munnen. Ljuvligt goda och perfekta att frysa in eller förvara i rumstemperatur.
Tid ca 1-2h
30-40st
INGREDIENSER:
100g mjölkfritt smör
2tsk vaniljsocker
3dl socker
4dl mjöl
1tsk hjorthornssalt
1 1/2dl rapsolja
GÖR SÅ HÄR:
• Sätt ugnen på 150 grader Celsius
•Arbeta ihop rumstempererat smör med socker/vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke
•Tillsätt mjöl/olja/salt och arbeta till en fin deg
•Låt degen vila i kyl i 20-30min
•Rulla ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper
•Grädda i ugn i ca 20 min (Ska ej bli bruna)
INGREDIENTS:
100g dairy free butter
2tsp vanilla sugar
3dl sugar
4dl flour
1tsp hartshorn salt
1 1/2dl rapeseed oil
DO LIKE THIS:
• Oven 150 degrees Celsius
•Work together the room temperature butter with the sugar/vanilla sugar with a kitchen aid or in a bowl
•Add the flour/oil/salt and work together
•Let the dough rest in the refrigerator for 20-30min
•Roll small balls on a plate with baking paper
•Bake in oven for 20min (the cookies should not get a brown color)
Om ni vill se fler bilder så kolla gärna in mitt Instagram konto: https://www.instagram.com/ellinor.bakar/