Veganska Choklad Cupcakes

— See recipe in English below —

10-12st

INGREDIENSER:
2 1/2 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
100g mjölkfritt smör
1 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 dl socker
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl plantbaserad mjölk

chokladkräm till fyllning

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 200 grader Celsius
2. Smält smöret i en kastrull
3. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret
4. Blanda ihop alla ingredienserna tillsammans med det smälta smöret och kikärtsspadet
5. Häll upp smeten i formar
6. Baka i ugn i ca 15-20min

7. Låt kakorna svalna
8. Gröp ur en bit av muffinsen i mitten
9. Fyll hålet med chokladkrämen

INGREDIENTS:
2 1/2 dl flour (normal or gluten free)
100g dairy free butter
1 dl aquafaba
2 dl sugar
1/2 dl cacao
2 tsp baking soda
2 tsp vanilla sugar
1dl plant based milk

chocolate cream for the filling

DO LIKE THIS:
1. Oven 200 degrees Celsius
2. Melt the butter in a pot
3. Whip the aquafaba fluffy and add the sugar
4. Mix all ingredients for the cupcake together with the melted butter and aquafaba
5. Pour the mixture into cupcake forms
6.. Bake in oven in 15-20min

7.. Let the cupcakes rest
8. Remove a small piece of the cupcake in the middle
9. Fill the hole with the chocolate cream

Dela

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: