
— See recipe in English below —
10-12st
INGREDIENSER:
2 1/2 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
100g mjölkfritt smör
1 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 dl socker
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl plantbaserad mjölk
chokladkräm till fyllning
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 200 grader Celsius
2. Smält smöret i en kastrull
3. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret
4. Blanda ihop alla ingredienserna tillsammans med det smälta smöret och kikärtsspadet
5. Häll upp smeten i formar
6. Baka i ugn i ca 15-20min
7. Låt kakorna svalna
8. Gröp ur en bit av muffinsen i mitten
9. Fyll hålet med chokladkrämen
INGREDIENTS:
2 1/2 dl flour (normal or gluten free)
100g dairy free butter
1 dl aquafaba
2 dl sugar
1/2 dl cacao
2 tsp baking soda
2 tsp vanilla sugar
1dl plant based milk
chocolate cream for the filling
DO LIKE THIS:
1. Oven 200 degrees Celsius
2. Melt the butter in a pot
3. Whip the aquafaba fluffy and add the sugar
4. Mix all ingredients for the cupcake together with the melted butter and aquafaba
5. Pour the mixture into cupcake forms
6.. Bake in oven in 15-20min
7.. Let the cupcakes rest
8. Remove a small piece of the cupcake in the middle
9. Fill the hole with the chocolate cream