Veganska Kärleksmums

— See recipe in English below —

INGREDIENSER:
200g mjölkfritt smör
2 dl aquafaba (kikärtsspad)
3 dl socker
6 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
1 1/2 dl växtbaserad mjölk

Topping:
75g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl kaffe
1 dl kakao
5 dl florsocker

Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 175 grader Celsius
2. Smält smöret
3. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret i en bunke
4. Blanda ihop alla ingredienserna till kakan tillsammans med det smälta smöret
5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper
6. Baka i ugn i ca 25-30min
7. Låt kakan svalna medans du förbereder toppingen
8. Smält smöret till toppingen
9. Blanda ihop alla ingredienser
10. Bred ut toppingen över kakan och strö på kokosflingor
11. Låt stå i kyl

——-

INGREDIENTS:
200g dairy free butter
2 dl aquafaba
3 dl sugar
6 dl flour
3 tsp baking powder
3 tsp vanilla sugar
1 1/2 dl cacao
1 1/2 dl plant based milk

Topping:
75g dairy free butter
2 tsp vanilla sugar
1 dl coffee
1 dl cacao
5 dl icing sugar

Coconut flakes

DO LIKE THIS:
1. Oven 175 degrees Celsius
2. Melt the butter
3. Whip the aquafaba fluffy and add the sugar
4. Mix all ingredients for the cake together with the melted butter/chocolate and aquafaba
5. Pour the mixture into a tin with baking paper
6. Bake in oven in 25-30min
7. Let the cake rest while preparing the topping
8. Melt the butter
9. Add rest of the ingredients
10. Distribute the topping over the cookies and add the coconut flakes on top
11. Refrigerate

Dela

Lämna ett svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa