-I betalt Samarbete med Green Star Vegan Choklad-

— See recipe in English below —
Tillagning 35-40min
8-12 personer
INGREDIENSER:
Kladdkaka:
200g mjölkfritt smör
200g mörkt mjölkfritt choklad
2 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 dl sojagrädde
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 1/2 msk kakao
2 msk kaffe
Kräm:
ca 400g plantbaserad cream cheese
1 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 dl plantbaserad grädde
(2 msk amaretto) eller utan
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader celsius
2. Smöra och bröa en springform
3. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull tillsammans
4. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och vispa tills smeten är len
5. Häll smeten i springformen och grädda i ugn i ca 10-15min (den ska vara kladdig när du tar ut den)
6. Låt kakan stå och svalna
7. Förbered Tiramisu krämen
8. Vispa ihop alla ingredienser till krämen bildar släta toppar
9. Spritsa ut krämen
10. Pudra kakao över kakan
——-
INGREDIENTS:
Cake:
200g dairy free butter
200g dark dairy free chocolate
2 dl flour
2 dl sugar
2 tsp baking powder
1 dl soya cream
1 1/2 tsp vanilla sugar
2 1/2 tbsp cacao
2 tbsp coffe
Cream:
ca 400g plant based cream cheese
1 dl sugar
4 tsp vanilla sugar
1 dl plant based cream
(2 tbsp amaretto) or without
cacao
DO LIKE THIS:
1. Put the oven to 225 degrees celsius
2. Prepare a tin
3. Melt the butter and chocolate together
4. Add the rest of the ingredients for the cake with the melted chocolate & butter
5. Pour the mixture into the tin and bake in the oven for 10-15min (should be fudgy when you take it out)
6. Let the cake cool
7. Prepare the tiramisu cream
8. Whip all ingredients together
9. Distribute the cream over the cake
10. Add the cacao on top