Vegansk Morotskaka Med Vit Chokladfrosting

INGREDIENSER:
Kakan:
1 1/2 dl kikärtsspad
1 dl muscovadosocker
1dl socker
4 dl rivna morötter
2 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1dl solrosolja eller rapsolja
1/2 tsk salt

Frosting:
150g plantbaserad cream cheese
50g mjölkfritt smör
3dl florsocker
2tsk vaniljsocker
3 tsk limesaft
50g plantbaserad vit choklad

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 175 grader celcius
2. Vispa kikärtsspadet och socker tillsammans
3. Tillsätt de andra ingredienserna till kakan
4. Häll i en form
5. Baka i ugn i ca 30min
6. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och bre den på kakan
7. Riv limeskalet över frostningen

INGREDIENTS:
Cake:
1 1/2 dl aquafaba
2 dl sugar
4 dl shredded carrots
2 dl flour
1 1/2 tsp baking soda
2tsp vanilla sugar
2 tsp cardamom
2 tsp cinnamon
1 dl sunflower oil
1/2 tsp salt

Frosting:
150g planted based cream cheese
50g dairy free butter
3dl icing sugar
2tsp vanilla sugar
3 tsp lime juice
50g dairy free white chocolate

DO LIKE THIS:
1. Oven 175 degrees celcius
2. Whip the aquafaba & sugar togheter
3. Add the other ingredients for the cake
4. Pour in a tin
5. Bake in oven for 30min
6. Mix all the ingredients together for the frosting and pour it on the cake

Kommentera