
— See recipe in English below —
10-12st
INGREDIENSER:
100g mjölkfritt smör
1 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl plantbaserad mjölk
Topping:
200g mjölkfritt mörkt choklad
100g mjölkfritt vit choklad
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 200 grader Celsius
2. Smält smöret i en kastrull
3. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret
4. Blanda ihop alla ingredienserna tillsammans med det smälta smöret och kikärtsspadet
5. Häll upp smeten i formar
6. Baka i ugn i ca 15-20min
7. Låt kakorna svalna
8. Smält chokladen
9. Bre först på ett lager med den mörka chokladen över muffinsen
10. Ringla ut 3-4 ringar av den vita chokladen
11. Ta en tandpetare och dra igenom den vita chokladen så ett spindelnät bildas
——-
INGREDIENTS:
100g dairy free butter
1 dl aquafaba
2 dl sugar
2 1/2 dl flour (normal or gluten free)
1/2 dl cacao
2 tsp baking soda
2 tsp vanilla sugar
1dl plant based milk
Topping:
200g dairy free dark chocolate
100g dairy free white chocolate
DO LIKE THIS:
1. Oven 200 degrees Celsius
2. Melt the butter in a pot
3. Whip the aquafaba fluffy and add the sugar
4. Mix all ingredients for the cupcake together with the melted butter and aquafaba
5. Pour the mixture into cupcake forms
6.. Bake in oven in 15-20min
7.. Let the cupcakes rest
8. Melt the choclate
9. Add a layer of dark chocolate on top
10. Create 3-4 circles with the white chocolate
11. Take a toothpick and create the lines that forms the spider web