I samarbete med @veganchoklad har jag tagit fram en ljuvligt god Vegansk Mjuk Pepparkaka med Vit Choklad Frosting😍 Perfekt att baka till 2:advent myset! 🎄
INGREDIENSER:
1 1/2 dl kikärtsspad
2 dl socker
100g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 1/2 tsk malen kanel
1 1/2 tsk malen nejlika
1 1/2 tsk malen ingefära
2 tsk bakpulver
3-4 dl mjöl
Frosting:
150g plantbaserad cream cheese
50g Green Star Vit veganchoklad
50 mjölkfritt smör
4 dl florsocker
2 tsk limesaft
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 175 grader celcius
2. Vispa kikärtsspadet och socker tillsammans
3. Tillsätt de andra ingredienserna till kakan
4. Häll i en form
5. Baka i ugn i ca 30min
6. Vispa ihop alla ingredienserna till frostingen och bre den på kakan
7. Riv limeskalet över frostningen