Vegansk Kanelbullekaka i långpanna

— See recipe in English below —

INGREDIENSER:
3 dl kikärtsspad
4 dl socker
2 dl raps-eller solrosolja
6 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
6 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1/2 tsk salt

pärlsocker

GÖR SÅ HÄR:

1. Ugn 175 grader celcius
2. Vispa kikärtsspadet och socker tillsammans
3. Tillsätt de andra ingredienserna till kakan
4. Häll på en plåt
5. Häll på pärlsocker på kakan
6. Baka i ugn i ca 20-25min (Beror på storleken på plåten, min plåt är 30×40, om ni har mindre plåt så att kakan blir tjockare måste kakan stå längre i ugnen. Ta en gaffel och känn försiktigt i kakan, fastnar inget på gaffeln så är kakan klar)

INGREDIENTS:
3 dl aquafaba
4 dl sugar
2 dl sunflower oil
6 tsp vanilla sugar
4 tsp baking soda
6 dl flour
2 tsp cinnamon
2 tsp cardamom
1/2 tsp salt

pearl sugar

DO LIKE THIS:

1. Oven 175 degrees Celsius
2. Whip the aquafaba and sugar fluffy together
3. Mix all ingredients for the cake together with the aquafaba
4. Pour the mixture on a baking sheet
5. Add the pear sugar
6. Bake in oven in 20-25min (depends on the size of the sheet)

Kommentera