Veganska Choklad & Hallonrutor

INGREDIENSER:
Deg:
150g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kakao

Fyllning:
ca 200g plantbaserad cream cheese
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl plantbaserad vispbar grädde
125-150g hallon

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader Celsius
2. Arbeta ihop rumstempererat smör med socker/vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke
3. Tillsätt mjöl/bakpulver/kakao och arbeta till en fin deg
4. Låt degen vila i kyl i 20min
5. Medans degen står i kylen förbered fyllningen
6. Blanda ihop alla ingredienserna förutom hallonen
7. Ta fram degen och dela den på hälften
8. Arbeta ut ena halvan av degen i en form med bakplåtspapper
9. Häll över fyllningen
10. Fördela ut hallonen
11. Smula ut resten av degen över fyllningen
12. Grädda i ugn i ca 35-40min (beroende på ugn samt storlek på er form kan det tar kortare eller längre tid)

Dela

Lämna ett svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa