INGREDIENSER:
Brownie:
100g mjölkfritt smör
200g mjölkfritt mörkt choklad
1 1/2 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
Topping:
ca 125-150g hallon
200g plantbaserad cream cheese
1 tsk vaniljsocker
100g mjökfritt choklad
1/2 dl kakao
saft från 1/2 citron
1 tsk salt
1 dl florsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 180 grader Celsius
2. Smält smöret & chokladen i en kastrull
3. Vispa kikärtsspadet och sockret fluffigt i en bunke
4. Blanda ihop alla ingredienserna till kakan tillsammans med det smälta smöret & chokladen och kikärtsspadet
5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper
6. Baka i ugn i ca 30-35min
7. Lägg hallonen över kakan
8. Smält chokladen till toppingen
9. Vispa ihop choklad/cream cheese/vaniljsocker/florsocker/kakao
10. Tillsätt salt och citron juicen
11. Häll toppingen över kakan med hallonen
12. Låt stå i kylen fram tills servering