Vegansk Kärleksmums Brownie

— See recipe in English below —

INGREDIENSER:
Brownie:
1dl olja (raps eller solrosolja)
200g mjölkfritt mörkt choklad
1 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 1/2 dl socker
2 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao

Topping:
75g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl kaffe
1 dl kakao
5 dl florsocker

Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 180 grader Celsius
2. Smält chokladen i en kastrull
3. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret i en bunke
4. Blanda ihop alla ingredienserna till kakan tillsammans med den smälta chokladen och kikärtsspadet
5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper
6. Baka i ugn i ca 30-35min
7. Låt kakan svalna i 40-60min
8. Smält smöret till toppingen
9. Vispa ihop alla ingredienserna till toppingen med det smälta smöret och bre den på kakan (tips låt toppingen stå i kylen en stund innan ni brer den på kakan så den tjocknar till)
10. Strö på kokos

——-

INGREDIENTS:
Brownie:
1dl sunflower oil
200g dairy free dark chocolate
1 dl aquafaba
2 1/2 dl sugar
2 dl flour (normal or gluten free)
3 tsp baking soda
2 tsp vanilla sugar
1/2 dl cacao

Topping:
75g dairy free butter
2 tsp vanilla sugar
1 dl coffe
1 dl cacao
5 dl icing sugar

coconut flake

DO LIKE THIS:
1. Oven 180 degrees Celsius
2. Melt the chocolate in a pot
3. Whip the aquafaba fluffy and add the sugar
4. Mix all ingredients for the cake together with the melted chocolate and aquafaba
5. Pour the mixture into a tin with baking paper
6. Bake in oven in 30-35min
7. Let the cake rest for 40-60min
8. Melt the the butter to the topping
9. Mix all ingredients together for the topping
10. Add the coconut flakes

Dela

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: