Veganska Chokladmuffins

Ca 12 muffins

INGREDIENSER:
1dl kikärtsspad
2 dl socker
2 1/2 dl mjöl
2 dl växtbaserad turkisk yoghurt
2 dl rapsolja
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vanlijsocker

Vegansk “nutella” hasselnötskräm eller chokladkräm
Ca 80-100g vegansk choklad
flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn ca 200 grader
2. Vispa kikärtsspad och socker poröst
3. Tillsätt resten av ingredienserna förutom “nutellan” & chokladen
4. Vispa tills smeten är klumpfri
5. Häll hälften av smeten i muffinsformarna
6. Klicka i en klick av krämen
7. Häll sedan på resten av smeten
8. Lägg på chokladen
9. Grädda i ugn i ca 10-12min
10. Låt muffinsen svalna
11. Toppa med flingsalt

Om ni vill veta vilken hasselnötskräm/”turkisk yoghurt”/och vegansk choklad jag använde så länkar jag produkterna nedan!

Dela

3 Kommentarer

  1. 30 november, -0001 / 00:00

    Ser fantastiskt gott ut! Helt missat att oatly har turkisk yoghurt-variant, den måste jag testa! 😍

Lämna ett svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa