ca 40-47st
INGREDIENSER:
150g mjölkfritt smör
2 1/2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
4 1/2 dl mjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 dl rapsolja
3 msk kakao
Fyllning: vegansk hasselnötskräm/chokladkräm eller likande
Flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 150 grader Celsius
2. Arbeta ihop rumstempererat smör med socker/vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke
3. Tillsätt mjöl/olja/hjorthornssalt/kakao och arbeta till en fin deg
4. Låt degen vila i kyl i 20-30min
5. Rulla ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper
6. Tryck en grop i varje kaka
7. Grädda i ugn i ca 18-20 min
8. Låt kakorna svalna
9. Häll i krämen i gropen
10. Strö på flingsalt
Denna krämen från VALSOIA använde jag till mina kakor:
OMG vad gott!!