INGREDIENSER:
Deg:
5dl plantbaserad mjölk (Jag använde havremjölk ikaffe)
100g mjölkfritt smör
1 pkt jäst (för söta degar)
1 tsk salt
10-12 dl vanligt eller glutenfritt mjöl
1-2 tsk kardemumma
1-2 tsk kanel
1dl socker
Fyllning:
200-300g rumstempererat mjölkfritt smör
socker
kanel
kardemumma
vaniljsocker
Dekoration:
solrosolja
blandning av vatten & sirap (1dl vatten & 2-3msk sirap)
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 225 grader Celsius
2. Smält smöret och häll i mjölken och kardemumma
3. Värm upp vätskan till 37 grader Celsius och häll i en bunke tillsammans med jästen
4. Tillsätt de andra ingredienserna till degen och arbeta ihop degen tills den släpper från kanterna (Bättre att degen är lite kletigare än för torr)
5. Låt degen jäsa under en duk eller plastfolie i 30-40 min
6. Kavla ut degen och bred på smör/sockret/kanel/kardemumma/vaniljsocker
7. Rulla ihop degen och skär ut gifflarna
8. Pensla solrosolja på bullarna
9. Grädda i 10-12min
10. Pensla bullarna direkt när de kommer ut ur ugnen med sirapsblandningen
Åh vad gott det såg ut!
omg sååå gott!!
Vad gott de ser ut =)
Tack snälla Ida 😃
JA såå gott!! 😃
Tack snälla 😃