Veganska Saffransbullar med fyllning

ca 20-25 st

INGREDIENSER:
Kräm:
2 msk majsstärkelse
2 1/2 – 3 dl växtbaserad grädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk socker
1 vaniljstång
50g växtbaserad vit choklad

Bullar:
5 dl plantbaserad mjölk
200g mjölkfritt smör
1,5g saffran
1 pkt jäst (50g)
10-13 dl mjöl
1 1/2 dl socker

Topping:
smält mjölkfritt smör
socker

GÖR SÅ HÄR:
Kräm:
1. Blanda ner grädde, socker, majsstärkelse, vaniljsocker samt vaniljstång (både stång och frö) i en kastrull
2. Koka upp under omrörning i några minuter tills krämen börjar tjockna (om den bli för tjock kan ni ha i mer vätska)
3.Ta av från plattan och ta upp vaniljstängerna och blanda ner den vita chokladen, rör tills chokladen har smält
4. Låt stå i kylskåpet medans ni gör degen till bullarna

Bullar:
5.Ugn 200 grader Celsius/ alternativt fritera bullarna i en air fryer på ca 180 grader mellan 10-15 min (beroende på storlek)
6.Smält smöret och häll i mjölken samt saffran
7.Värm upp vätskan till 37 grader Celsius och häll i en bunke tillsammans med jästen
8.Tillsätt de andra ingredienserna till degen och arbeta ihop degen tills den släpper från kanterna (Bättre att degen är lite kletigare än för torr)
9.Låt degen jäsa under en duk i 30-40 min
10.Rulla/forma små bollar och grädda i ugn i ca 10-12 min eller kör alternativet för air fryer
11.När bullarna kommer ut pensla direkt med smält smör och rulla i socker
12.Gör ett litet snitt i bullarna och spritsa in krämen

Kommentera