Vegansk Dessert

INGREDIENSER:
Veganska maränger:
Recept hittar du här: https://ellinorbakar.se/2021/11/20/veganska-maranger/

Glass:
Mangoglass
ca 250 fryst mango
1 dl socker
2 dl mango dryck
1/2 dl vatten

Hallonglass
1 dl kikärtsspad
ca 400-500g frysta hallon
2 dl socker
1 dl vatten
limesaft från 1 lime

Topping:
Hallon
Persikor
Pistagenötter
ev. chokladsås & vegansk grädde

GÖR SÅ HÄR:
Mangoglass
1. Koka upp ingredienserna till mangoglassen
2. Låt svalna lite och mixa sedan slät
3. Häll glassen i en burk eller matlåda och låt stå i frysen

Hallonglass
4. Koka upp ingredienserna till hallonglassen
5. Låt svalna lite
6. Vispa kikärtsspadet fluffigt
7. Häll hallonen ner i kikärtsspadet
8. Häll glassen i en burk eller matlåda och låt stå i frysen

Severing
9. Kula upp glassen på en tallrik
10. Lägg på marängerna, färska hallon, persikor och pistagenötter
11. Vispa eventuellt upp grädde och ringla över chokladsås

Dela

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: