
INGREDIENSER:
Brownie:
100g mjölkfritt smör
2 dl socker
1 1/2 dl vispar vegansk grädde
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl kikärstmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Topping:
150g vegansk ljus choklad
1 pkt färska hallon
flingsalt
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 175 grader
2. Vispa grädden och sockret tillsammans så det blir “lätt fluffigt”
3. Smält smöret och blanda ner i smeten
4. Tillsätt alla torra ingredienser i smeten och vispa tills det blir en len smet
5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper
6. Grädda i ugn i ca 25-30min
7. Låt kakan vila i kylen i ca 1 timme
8. Skär ut kakan i små bitar och forma bitarna till en boll med ett hallon inuti
9. Låt stå i kyl medans du smälter chokladen över ett vattenbad
10. Doppa bollarna i chokladen eller ringla chokladen över
11. Låt stå i kyl fram tills servering och toppa med flingsalt