Vegansk Tiramisu

— See recipe in English below —

Här kommer mitt recept på en vegansk variant på tiramisu! Jag älskar verkligen tiramisu så jag var tvungen att ta fram en vegansk version av kakan. Jag hoppas att ni också kommer tycka lika mycket om den som jag!

INGREDIENSER:

Kakbotten:
2 1/2dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
100g mjölkfritt smör
1dl aquafaba (kikärtsspad)
2dl socker
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1dl plantbaserad mjölk

Kräm:
ca 400g plantbaserad cream cheese
1dl socker
4tsk vaniljsocker
1dl plantbaserad grädde
(2 msk amaretto) eller utan

(2 espresso shots till att doppa de mjuka kakorna i)

GÖR SÅ HÄR:

Kakbotten:
•Ugn 200 grader Celsius
•Smält smöret i en kastrull
•Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret
•Blanda ihop alla ingredienserna tillsammans med det smälta smöret och kikärtsspadet
•Häll smeten i muffinsformar eller valfri form
•Baka i ugn i ca 15-20min

Kräm:
•Vispa ihop alla ingredienser till krämen
•Skär kakan i bitar och doppa i espresson
•Varva ett lager med kaka sen en del kräm och upprepa fler lager

INGREDIENTS:

Soft Cake:
2 1/2dl flour (normal or gluten free)
100g dairy free butter
1dl aquafaba
2dl sugar
2tsp baking soda
2tsp vanilla sugar
1dl plant based milk

Cream:
ca 400g plant based cream cheese
1dl sugar
4tsp vanilla sugar
1dl plant based cream
(2 tbsp amaretto) or without any licor

(2 espresso shots to dip the cake in)

DO LIKE THIS:

Soft cake:
•Oven 200 degrees Celsius
•Melt the butter in a pot
•Whip the aquafaba fluffy and add the sugar
•Mix all ingredients for the cupcake together with the melted butter and aquafaba
•Pour the batter info cupcake forms or optional cake form
•Bake in oven in 15-20min

Cream:
•Whip all of the ingredients together
•Cute the cake into pieces and dip them in the espresso
•Add one layer cake and one layer cream and repeat

Kommentera