Sega kolasnittar

— See recipe in English below —

30-35st

INGREDIENSER:
200g (rumstempererat) mjölkfritt smör
1 1/2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
4dl mjöl
2tsk bakpulver
4msk sirap
(ca 30g mörkt mjölkfritt choklad till dekorering, går även bra utan)

GÖR SÅ HÄR:
• Sätt ugnen på 175 grader Celsius
•Arbeta ihop rumstempererat smör med strösocker + vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke till en fluffig konsistens
•Tillsätt mjöl/bakpulver/sirap/och arbeta ihop till en deg
•Låt degen vila i kyl i 10-15min
•Dela upp degen i 4 jämstora delar
•Rulla ut degen till långa längder och lägg det på en plåt med bakplåtspapper (2 stycken per plåt)
•Tryck ut kakorna med en gaffel
•Grädda i ugn i ca 16-18min
•Dela/skär kakorna direkt när de kommer ut ur ugnen när de fortfarande är mjuka
•Smält chokladen och ringla över kakorna
•Låt svalna & förvara i rumstemperatur

INGREDIENTS:
200g (room temperature) dairy free butter
1 1/2dl sugar
2tsp vanilla sugar
4dl flour
2tsp baking powder
4tbsp syrup
(ca 30g dark dairy free chocolate for decoration)

DO LIKE THIS:
•Oven 175 degrees Celsius
•Work together the room temperature butter with the sugar/vanilla sugar with a kitchen aid or in a bowl to a fluffy consistency
•Add the flour//baking powder/syrup to the dough
•Let the dough rest in the refrigerator for 10-15min
•Separate the dough into 4 pieces
•Roll ut the dough to long lengths and place them on a plate with baking paper (2 per plate)
•Use a fork to press the cookies
•Bake in oven for 16-18min
•Cut the cookies directly when you take them out of the oven
•Melt the chocolate and sprinkle on top of the cookies
•Store the cookies in room temperature

Om ni vill se fler bilder så kolla gärna in mitt Instagram konto: https://www.instagram.com/ellinor.bakar/

Kommentera