Ljuvlig Citroncheesecake

— See recipe in English below —

Här bjuder jag på en ljuvlig sommardessert som är perfekt att servera till midsommar. Det är ett enkelt recept som går att förbereda och frysa in några dagar innan.

Tillagning 15min, Frys i 1-3h
4 portioner

INGREDIENSER:
Botten:
25g mjölkfritt smör
6st digestive kex

Fyllning:
ca 100g plantbaserad cream cheese
1/2 dl plantbaserad grädde (vispbar)
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Saft från 1 citron
1-2 krm gurkmeja (tillför en fin ljusgul färg)

GÖR SÅ HÄR:
1. Smält smöret i en kastrull
2. Krossa digestive kexen till smulor och blanda ner i det smälta smöret
3. Fördela ut smulorna i 4 stycken formar och tryck till så det blir en jämn botten
4. Låt stå i kylen medans du gör fyllningen

5. Vispa grädden fluffig
6. Blanda ner cream cheese och vispa tills klumparna är borta
7. Tillsätt saften från 1 citron/vaniljsocker/socker/gurkmeja
8. Ta fram formarna och fördela ut smeten
9. Ställ i frys i ca 1-3h
10. Servera med bär eller nötter

INGREDIENTS:
Cake:
25g dairy free butter
6 digestive cookies

Filling:
ca 100g plant based cream cheese
1/2 dl plant based whip cream
2 tbsp sugar
2 tsp vanilla sugar
Juice from 1 lemon
1-2 krm turmeric (gives the cheesecake a nice light yellow color)

DO LIKE THIS:
1. Melt the butter in a pot
2. Crush the digestive cookies into crumbles and add the melted butter
3. Distribute the crumbles into 4 tins and press the crumbles to make a smooth base
4. Cool in the fridge meanwhile you’re making the filling

5. Whip the cream
6. Add the plant based cream cheese and whip until the lumps are gone
7. Add the juice from 1 lemon/vanilla sugar/sugar/turmeric
8. Bring out the tins and distribute the filling
9. Freeze for 1-3h
10. Serve with nuts or berries

Kommentera