
— See recipe in English below —
Nu närmar sig Midsommar med stormsteg och därför tänkte jag dela med mig utav detta smarriga recept. En somrig & ljuvlig jordgubbsdröm som serveras i glas. Den går snabbt att slänga ihopa och är väldigt fin att servera.
Tid ca 35-40min
ca 6 portioner
INGREDIENSER:
Kaka:
2 1/2 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
100g mjölkfritt smör
1 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1dl plantbaserad mjölk
Till servering:
ca 1 burk jordgubbssylt
400-500g plantbaserad vaniljsås
Färska jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 200 grader Celsius
2. Smält smöret i en kastrull
3. Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret
4. Blanda ihop alla ingredienserna till kakan tillsammans med det smälta smöret och kikärtsspadet
5. Häll smeten i muffinsformar
6. Baka i ugn i ca 15-20min
7. Ta ut kakan ut formarna och skär den i bitar
8. Lägg ett lager kaka i ett glas, sen ett lager jordgubbssylt och vaniljsås
9. Upprepa 3-4ggr
10. Toppa desserten med färska jordgubbar
INGREDIENTS:
Cake:
2 1/2 dl flour (normal or gluten free)
100g dairy free butter
1 dl aquafaba
2 dl sugar
2 tsp baking soda
2 tsp vanilla sugar
1 dl plant based milk
Extra:
ca 1 jar strawberry jam
400-500g plant based vanilla sauce
Fresh strawberries
DO LIKE THIS:
1. Oven 200 degrees Celsius
2. Melt the butter in a pot
3. Whip the aquafaba fluffy and add the sugar
4. Mix all ingredients for the cake together with the melted butter and aquafaba
5. Pour the mixture into cupcake forms
6. Bake in oven in 15-20min
7. Take out the cake from the forms and slit into pieces
8. Put a layer cake in a glas, then a layer strawbarry jam and vanilla sauce
9. Repeat 3-4 times
10. Add some fresh strawberries on top of the dessert