Somriga Jordgubbsbullar

— See recipe in English below —

20-30st
Tid 1 1/2-2h

INGREDIENSER:
Deg:
5dl plantbaserad mjölk
100g mjölkfritt smör
1 pkt jäst
1tsk salt
10-12dl vanligt eller glutenfritt mjöl
1dl socker
2tsk vaniljsocker

Fyllning:
200-300g rumstempererat mjölkfritt smör
socker
300-400g jordgubbssylt
kardemumma

Topping:
pärlsocker
rapsolja eller solrosolja


GÖR SÅ HÄR:

•Ugn 225 grader Celsius
•Smält smöret och häll i mjölken
•Värm upp vätskan till 37 grader Celsius och häll i en bunke tillsammans med jästen
•Tillsätt de andra ingredienserna till degen och arbeta ihop degen tills den släpper från kanterna (Bättre att degen är lite kletigare än för torr)
•Låt degen jäsa under en duk i 30-40 min

•Kavla ut degen och bred på smör/socker och ett tunt lager jordgubbssylt
•Rulla ihop degen och forma bullar
•Pensla bullarna med rapsolja och häll på pärlsocker
•Grädda i ugn i ca 13-15min

INGREDIENTES:
Dough:
5dl planted based milk
100g dairy free butter
1pkt yeast
10-12dl normal or gluten-free flour
1tsp salt
1dl sugar
2tsp vanilla sugar

Filling:
200-300g room temperature dairy free butter
sugar
300-400g strawberry jam
cardamom

Topping:
pearl sugar
rapeseed or sunflower oil

DO LIKE THIS:
•Oven 225 degrees Celsius
•Melt the butter and add the milk
•Heat to 37 degrees Celsius and pour together with the yeast in a bowl
•Add the other ingredients for the dough and work around the dough until it releases from the edges
•Let the dough ferment for 30-40min under a towel

•Roll out the dough and spread out the butter/sugar and a thin strawberry jam layer
•Roll it together and create buns
•Brush the buns with oil and add the pearl sugar
•Bake in oven for 13-15min

Dela

Lämna ett svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa