Veganska “Ballerina kakor”

— See recipe in English below —

INGREDIENSER:
250g mjölkfritt smör
1 dl socker
4 dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao

chokladkräm till fyllning

GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 175 grader Celsius
2. Blanda smör och socker fluffigt
3. Tillsätt mjöl/vaniljsocker
4. Ta bort halva degen
5. Blanda ner kakao i den halvan som är kvar
6. Låt stå i kylen i 20-30min
7. Rulla små kakor av degarna
8. Grädda i ugn i ca 16-18min
9. Låt svalna
10. Ta en ljus vaniljkaka och en brun choklad kaka och lägg ett lager chokladkräm mellan

INGREDIENTS:
250g dairy free butter
1 dl sugar
4 dl flour (normal or gluten free)
2 tsp vanilla sugar
3 tbsp cacao

chocolate cream for the filling

DO LIKE THIS:
1. Oven 175 degrees Celsius
2. Mix the butter and sugar fluffy
3. Add the flour/vanilla sugar
4. Remove half of the dough
5. Add cacao in the dough that’s left
6. Let the 2 doughs rest in the fridge for 20-30min
7. Roll small cookies
8. Bake in oven for 16-18min
9. Let the cookies cool down
10. Take on chocolate cookie and one vanilla cookie and add a layer chocolate cream between

Kommentera