Vegansk Sommar Cheesecake

— See recipe in English below —

4 portioner

INGREDIENSER:
Botten:
25g mjölkfritt smör
6st digestive kex

Fyllning:
ca 100g plantbaserad cream cheese
1/2 dl plantbaserad grädde (vispbar)
2 msk socker
3 tsk vaniljsocker
4tsk blåbärspulver

GÖR SÅ HÄR:
1. Smält smöret i en kastrull
2. Krossa digestive kexen till smulor och blanda ner i det smälta smöret
3. Fördela ut smulorna i 4 stycken formar och tryck till så det blir en jämn botten
4. Låt stå i kylen medans du gör fyllningen

5. Vispa grädden fluffig
6. Blanda ner cream cheese och vispa tills klumparna är borta
7. Tillsätt vaniljsocker/socker
8. Lägg ca halva fyllningen i en skål och ställ till sidan
9. Ta fram formarna och fördela ut halva smeten
10. Ställ i frys i ca 20-30min
11. Ta den andra halvan av smeten i skålen du ställde undan och blanda ner blåbärspulvret
12. Ta fram formarna och fördela ut blåbärsfyllningen
13. Ställ i frys i 1-3h

INGREDIENTS:
Cake:
25g dairy free butter
6 digestive cookies

Filling:
ca 100g plant based cream cheese
1/2 dl plant based whip cream
2 tbsp sugar
3 tsp vanilla sugar
4tsp blueberry powder

DO LIKE THIS:
1. Melt the butter in a pot
2. Crush the digestive cookies into crumbles and add the melted butter
3. Distribute the crumbles into 4 tins and press the crumbles to make a smooth base
4. Cool in the fridge meanwhile you’re making the filling

5. Whip the cream
6. Add the plant based cream cheese and whip until the lumps are gone
7. Add the vanilla sugar/sugar
8. Take away half of the filling and put it into another bowl
9. Bring out the tins and distribute half of the filling
10. Freeze for 20-30min
11. Take the other half of the filling and add the blueberry powder
12. Take out the tins from the freezer and distribute the blueberry filling
13. Freeze for 1-3h

Kommentera