
— See recipe in English below —
Tid: ca 1- 1/2h
ca 15-20st
INGREDIENSER:
200g mjölkfritt smör
3 1/2 dl vanligt mjöl eller glutenfritt
1 dl socker
1 dl rörsocker
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk potatismjöl
200g mjölkfritt mörkt choklad
GÖR SÅ HÄR:
1. Ugn 200 grader Celsius
2. Blanda ihop rumstempererat smör/mjöl/socker/rörsocker/vaniljsocker/bakpulver/potatismjöl
3. Hacka chokladen och häll i ca 100g i kaksmeten
4. Låt smeten stå i kyl i ca 30min
5. Forma små bollar av smeten (ha bra mellanrum mellan bollarna, de smälter ut rätt mycket)
6. Lägg på resten av den hackade chokladen på kakorna
7. Grädda i ugn i ca 10-12min
8. Låt kakorna svalna
INGREDIENTS:
200g dairy free butter
3 1/2 dl normal or gluten free flour
1 dl sugar
1 dl brown sugar
3 tsp vanilla sugar
1 tsp baking soda
1 tbsp potato flour
200g dairy free dark chocolate
DO LIKE THIS:
1. Ugn 200 grader Celsius
2. Mix room temperature butter/flour/sugar/brown sugar/vanilla sugar/baking soda/potato flour
3. Chop the chocolate and add 100g to the cookie dough
4. Let the dough rest in the fridge for 30min
5. Make small balls of the dough (make sure there’s room between the cookies, they melt a lot)
6. Add the rest of the chocolate on top of the cookies
7. Bake in oven for 10-12min
8. Let the cookies rest