
— See recipe in English below —
Tillagning 35-40min
8-12 personer
INGREDIENSER:
Kladdkaka:
200g mjölkfritt smör
200g mörkt mjölkfritt choklad
2 dl mjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 dl sojagrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Chokladtopping:
ca 100g plantbaserad cream cheese
50g mjölkfritt smör
100g mjölkfritt choklad (jag använde mig av ljust)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225 grader celsius
2. Smöra och bröa en springform
3. Smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull tillsammans
4. Tillsätt resten av ingredienserna till kakan och vispa tills smeten är len
5. Häll smeten i springformen och grädda i ugn i ca 10-15min (den ska vara kladdig när du tar ut den)
6. Låt kakan stå och svalna
7. Förbered Chokladtoppingen
8. Smält chokladen
9. Vispa ihop alla ingredienserna tills alla klumpar är borta och tillsätt den smälta chokladen
10. Bre på toppingen över kladdkakan
INGREDIENTS:
Cake:
200g dairy free butter
200g dark dairy free chocolate
2 dl flour
2 dl sugar
2 tsp baking powder
1 dl soya cream
1 tsp vanilla sugar
2 tbsp cacao
Chocolate topping:
ca 100g plant based cream cheese
50g dairy free butter
100g dairy free chocolate (I used light chocolate)
1/2 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
DO LIKE THIS:
1. Put the oven to 225 degrees celsius
2. Prepare a tin
3. Melt the butter and chocolate together
4. Add the rest of the ingredients for the cake with the melted chocolate & butter
5. Pour the mixture into the tin and bake in the oven for 10-15min (should be fudgy when you take it out)
6. Let the cake cool
7. Prepare the chocolate topping
8. Melt the chocolate
9. Add the rest of the ingredients for the cake with the melted chocolate and whip until the mixture is smooth
10. Add the topping unto the cake
Hej! Vad använder du för plantbaserad cream cheese och var köper du den?
Hej Magdalena!Jag brukar använda mig utav ett märke som heter Tofutti, det är en soja baserad cream cheese. Finns på Ica och säkert i andra butiker 😊
Tack för svar 😊