
— See recipe in English below —
Kolla in receptet nedan!
INGREDIENSER:
Pajskal:
200g mjölkfritt smör
3 1/2 – 4 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl socker
Fyllning:
1 dl kikärtsspad
1 dl vispbar plantbaserad grädde
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
knappt 1/2krm gurkmeja
Saft från 1 citron
GÖR SÅ HÄR:
Deg:
1. Sätt ugnen på 200 grader Celsius
2. Arbeta ihop rumstempererat smör med socker/mjöl/vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke
3. Låt degen vila i kyl i 20min
4. Fördela ut degen i formarna
5. Nagga med en gaffel
6. Sätt foliepapper över och grädda i ugn i ca 10min
Fyllning
7. Vispa kikärtsspadet & sockret fluffigt i en bunke
8. Vispa grädden fluffig i en annan bunke
9. Vänd ner grädden i kikärtsspadet med en slickepott
10. Tillsätt vaniljsocker/potatismjöl/citronsaft
11. Häll smeten i formarna och grädda ytterligare 10-15min







INGREDIENTS:
Pie crust:
200g dairy free butter
3 1/2 – 4 dl flour
1 tsp vanilla sugar
1/2 dl sugar
Filling:
1 dl aquafaba
1 dl plant based cream
1 1/2 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tbsp potato flour
1/2 krm turmeric
Juice from 1 lemon
DO LIKE THIS:
Pie Crust:
1. Oven 200 degrees Celsius
2. Work together the room temperature butter with the sugar/flor/vanilla sugar with a kitchen aid or in a bowl
3. Let the dough rest in the refrigerator for 20min
4. Distribute the dough in tins
5. Take a fork and make holes in the dough (see picture below)
6. Cover with aluminium foil
Fillning
7. Whip the aquafaba and suger until it becomes fluffy
8. Whip the cream separately
9. Add the whipped cream and aquafaba together
10. Add vanilla sugar/potato flour/lemon juice
11. Pour the filling into the tins and bake in oven for 10-15min