Veganska Syltgrottor

Hej allihopa, hoppas ni har haft en skön helg! Har ni hittat på något roligt? 🙂
Jag har passat på att baka och här kommer ett recept från helgen. Veganska Syltgrottor, så himla goda och enkla att baka! De smälter i munnen och är både krispiga och mjuka på samma gång! Perfekt kombo om ni frågar mig😍

Kolla in receptet nedan!!

— See recipe in English below —

ca 25-30 st

INGREDIENSER:
250g mjölkfritt smör
4- 4 1/2dl mjöl
2tsk vaniljsocker
1dl socker
1 tsk bakpulver

Valfri sylt

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader Celsius
2. Arbeta ihop rumstempererat smör med socker i en köksassistent eller i en bunke
3. Tillsätt mjöl/vaniljsocker/bakpulver
4. Låt degen vila i kyl i 20min
5. Rulla ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper
6. Tryck en liten grop i mitten av kakan
7. Fyll gropen med sylt
8.Grädda i ugn i ca 16-18min (Ska ej bli bruna)

INGREDIENTS:

250g dairy free butter
4- 4 1/2dl flour
2tsp vanilla sugar
1dl sugar
1 tsp baking soda

jam of your choosing

DO LIKE THIS:
1. Oven 175 degrees Celsius
2. Work together the room temperature butter with the sugar with a kitchen aid or in a bowl
3. Add the flour/vanilla sugar/baking soda
4. Let the dough rest in the refrigerator for 20min
5. Roll small balls on a plate with baking paper
6. Make a smal hole in the cookie (see picture)
7. Fill the hole with the jam
8. Bake in oven for 16-18min (the cookies should not get a brown color)

Om ni vill se fler bilder så kolla gärna in mitt Instagram konto: https://www.instagram.com/ellinor.bakar

Dela

Lämna ett svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa