Veganska Chokladdoppade Jordnötscookies

— See recipe in English below —

ca 25-30 st

INGREDIENSER:
200g mjölkfritt smör
3- 3 1/2dl mjöl
2tsk vaniljsocker
1dl socker
3 msk jordnötssmör (Jag använde crunchy)

200g Vegansk choklad

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader Celsius
2. Arbeta ihop rumstempererat smör med socker i en köksassistent eller i en bunke
3. Tillsätt mjöl/vaniljsocker/jordnötssmör
4. Låt degen vila i kyl i 20min
5. Rulla ut små bollar på en plåt med bakplåtspapper
6. Pressa kakorna med en gaffel
7. Grädda i ugn i ca 16-18min
8. Låt kakorna svalna
9. Smält chokladen och doppa kakorna

INGREDIENTS:
200g dairy free butter
3- 3 1/2dl flour
2tsp vanilla sugar
1dl sugar
3 tbsp peanut butter (I used crushy)

200g dark dairy free chocolate

DO LIKE THIS:
1. Oven 175 degrees Celsius
2. Work together the room temperature butter with the sugar with a kitchen aid or in a bowl
3. Add the flour/vanilla sugar/peanut butter
4. Let the dough rest in the refrigerator for 20min
5. Roll small balls on a plate with baking paper
6. Press the cake with a fork
7. Bake in oven for 16-18min
8. Let the cake rest
9. Melt the chocolate and dipp the cookies

Om ni vill se fler bilder så kolla gärna in mitt Instagram konto: https://www.instagram.com/ellinor.bakar

Kommentera