Vegansk Banankaka

— See recipe in English below —

INGREDIENSER:
1 dl kikärtsspad
100g mjölkfritt smör
3 st mogna mosade bananer
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk kanel
2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1/2 dl plantbaserad mjölk

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader Celsius
2. Vispa kikärtsspadet tillsammans med sockret tills det blir “pösigt”
3. Smält smöret
4. Tillsätt alla ingredienserna tillsammans med smöret och kikärtsspadet och vispa
5. Smöra en valfri form och häll i smeten
6. Grädda i ugn i ca 40-50 min

——

INGREDIENTS:
1 dl aquafaba
100g dairy free butter
3 st ripe bananas
1 tsk baking powder
1 tsk baking soda
1 tsp vanilla sugar
1 1/2 tsp cinnamon
2 dl sugar
3 1/2 dl flour
1/2 dl plantbased milk

DO LIKE THIS:
1. Oven 175 degrees Celsius
2. Whip the aquafaba together with the sugar
3. Melt the butter
4. Add all the ingredients together with the butter and aquafaba and whip
5. Prepare a tin and add the batter into it
6. Bake in oven ca 40-50 min

Om ni vill se fler bilder så kolla gärna in mitt Instagram konto: https://www.instagram.com/ellinor.bakar

Dela

2 Kommentarer

  1. 30 november, -0001 / 00:00

    Den ser riktigt god ut!!

  2. 30 november, -0001 / 00:00

    Taack så mycket! Ja det är magiskt god! Perfekt saftig och härligt 😃🤩

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: