Veganska Hallon & Vaniljrutor

6-8 bitar

INGREDIENSER:
Deg:
150g mjölkfritt smör
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 200g plantbaserad cream cheese
1 dl socker
1 dl plantbaserad vispbar grädde
saft från 1 citron
125-150g hallon

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader Celsius
2. Arbeta ihop rumstempererat smör med socker/vaniljsocker i en köksassistent eller i en bunke
3. Tillsätt mjöl/bakpulver och arbeta till en fin deg
4. Låt degen vila i kyl i 20min
5. Medans degen står i kylen förbered fyllningen
6. Blanda ihop alla ingredienserna förutom hallonen
7. Ta fram degen och dela den på hälften
8. Arbeta ut ena halvan av degen i en form med bakplåtspapper
9. Häll över fyllningen
10. Fördela ut hallon
11. Smula ut resten av degen över fyllningen
12. Grädda i ugn i ca 35-40min

Dela

Lämna ett svar

Upptäck mer från Ellinor Bakar

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa